Tudor Gheorghe, concert extraordinar la Sala Palatului, alaturi de Orchestra NaÈionala de Radio Èi Corul Madrigal! musicmix.rol.ro


Adaugat: Marti, 30 septembrie 2014 , de


Tudor Gheorghe, concert extraordinar la Sala Palatului, alaturi de Orchestra Naționala de Radio și Corul Madrigal!
"Anotimpurilor poeziei romanești" a maestrului Tudor Gheorghe, este cu certitudine, cea mai de succes serie de spectacole iubite de publicul roman, din ultimii ani.
Tudor Gheorghe, concert extraordinar la Sala Palatului, alaturi de Orchestra Naționala de Radio și Corul Madrigal!

Și daca, fiecare anotimp a fost celebrat, alaturi de mii și mii de spectatori din toata țara, in toți acești ani, a venit vremea sa putem sarbatori toate cele patru anotimpuri, printr-un regal unic, oferit de maestrul Tudor Gheorghe, publicului spectator.

Mai adaugați acestui super spectacol doua branduri de țara: extraordinara Orchestra Naționala Radio și vocile de aur ale Corului Național de Camera "Madrigal" și, veți avea cu siguranța, imaginea de ansamblu a unui proiect unic, atat prin anvergura sa temporala, in creația maestrului Tudor Gheorghe, cat și prin ineditul acestei sinteze a Anotimpurilor, intr-un singur concept cu o producție pe masura, in care dirijorul Marius Hristescu a adaptat cele mai frumoase partituri acestui proiect.

Concertul "Anotimpurile Mele" va avea loc joi, 9 octombrie 2014, de la ora 19:00, la Sala Palatului din București, iar biletele s-au pus deja in vanzare prin rețeaua Eventim.

"De fiecare data cand il ascult - și asta se intampla des a " Tudor Gheorghe imi confirma banuiala ca poezia romaneasca a " populara și culta a " poate mișca munții. () Problema mea inhaland prin toți porii melodia ființei sale, este cum sa-mi stapanesc o lacrima de dragoste, admirație și mandrie ca poate exista acest fenomen pe care, vorba lui Grigore Vieru, imi e mai ușor sa-l pup",  spunea  Marin Sorescu, despre fenomenul Tudor Gheorghe.

 Tudor Gheorghe despre spectacol:

"Prin varietatea tematica, prin perfecțiunea stilistica, prin frumusețea exprimarii atator sentimente umane, poezia romaneasca n-are nevoie de artificii, spre a fi pusa in valoare, in toata splendoarea ei. Dar, intr-o vreme, cand e citita din ce in ce mai puțin, m-am gandit, ca n-ar strica s-o imbrac intr-o haina de gala și s-o ofer spre admirație, la cat mai mulți degustatori de frumos. Așa au aparut, pe rand, cele patru anotimpuri ale poeziei romanești, cantate in acompaniamentul unei orchestre simfonice și a unui cor academic. Fiecare "anotimp" avand cum e și normal, ritmul și culoarea lui. In fiecare spectacol, fie Primavara, fie Toamna, Vara sau Iarna, sunt presarate bijuterii poetice sau muzicale.

Cand m-am hotarat sa fac acest spectacol a " "Anotimpurile mele" a " nu m-am gandit decat ce poeme voi nedreptați, lipsindu-le de intalnirea cu publicul care le-a indragit deja in reprezentațiile cu fiecare anotimp.

 Voi primi mustrari din partea multor prieteni care vor fi mahniți ca n-am cantat cutare sau cutare poezie. Vor avea dreptate, dar ce pot face? Credeți-ma ca-mi va fi greu sa aleg. Fiți siguri ca voi incerca sa va mulțumesc pe toți. Darvorba lui Caragiale: "Ce pacat, ca nu se poate cu de toate!", spune maestrul Tudor Gheorghe.

 » vezi articolul original
  • Taguri:

Comentarii

citeste ultimele comentarii adaugate pe site

Alte Articole

Cele mai citite aziTudor Gheorghe, concert extraordinar la Sala Palatului, alaturi de Orchestra Naționala de Radio și Corul Madrigal!