Romania intra cu numarul 20 in finala Eurovision musicmix.rol.ro


Adaugat: Sambata, 23 mai 2015 , de


Romania intra cu numarul 20 in finala Eurovision
Trupa Voltaj, care reprezinta Romania la Eurovision, va intra sambata in finala cu numarul 20, dupa ce organizatorii concursului au decis ordinea interpretarilor in show-ul in care va fi stabilit castigatorul competitiei cantecului european 2015, informeaza Agerpres.
Romania intra cu numarul 20 in finala Eurovision


 
Ordinea de intrare in competitie a fost stabilita de televiziunea publica austriaca ORF si aprobata de European Broadcasting Union (EBU).

Show-ul de sambata noaptea va fi deschis de Slovenia, iar artistii care vor canta inaintea celebrului "Start vot" sunt cei de la Il Volo, reprezentantii Italiei.

Astfel, ordinea intrarii tarilor concurente in finala Eurovision este urmatoarea:
Slovenia, Franta, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, Romania, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania si Italia.

Anul acesta, in finala Eurovision, care se afla la editia jubiliara cu numarul 60, intra un numar record de tari a " 27. Cu ocazia acestei aniversari, Australia a fost invitata in concurs datorita numarului mare de fani din aceasta țara, dar și pentru ca populatia australiana este formata, in majoritate, din imigranți europeni, dupa cum au motivat organizatorii.

In total, 20 de tari au intrat in finala Eurovision in urma a doua semifinale, in care au fost selectati cate 10 finalisti. Acestora li s-au alaturat sapte concurenti ai tarilor calificate automat in finala a " Australia (invitata ediției jubiliare), Austria a " tara gazda si țarile din "Marele 5" a " marile finantatoare Eurovision a " Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Germania.

Caștigatorul Eurovision va fi ales in urma votului juriilor de specialitate din tarile participante, cumulat cu votul publicului. Votul juriului și votul publicului au ponderi egale.

Finala Eurovision are loc sambata noapte, la Wiener Stadthalle din capitala Austriei.

 

 Sursa: vezi articolul original
  • Taguri:

Comentarii

citeste ultimele comentarii adaugate pe site

Alte Articole

Cele mai citite aziRomania intra cu numarul 20 in finala Eurovision