Maestrul GHEORGHE ZAMFIR, emblema a proiectului de anvergura DESTINNATIE ROMANIA musicmix.rol.ro


Adaugat: Luni, 13 octombrie 2014 , ora 14:32, de D.M.S.


Maestrul GHEORGHE ZAMFIR, emblema a proiectului de anvergura "DESTINNATIE ROMANIA"
Pe 18 decembrie, artistul va sus╚Ťine un concert extraordinar de Cr─âciun, al─âturi de unii dintre cei mai buni arti╚Öti români, pe scena Sala Palatului.


Mari vedete ale scenei române╚Öti î╚Öi dau întâlnire în 18 decembrie la Sala Palatului din Bucure╚Öti pentru un spectacol extraordinar de Cr─âciun, ce se anun╚Ť─â a fi evenimentul lunii decembrie.

 

Al─âturi de gazda acestei seri de gal─â, marele maestru al muzicii GHEORGHE ZAMFIR, vor fi arti╚Öti de geniu ai scenei române╚Öti, violonistul Eugen Sârbu, venit special împreun─â cu vioara sa Stradivarius de la Londra, actorul Dan Puric ce preg─âte╚Öte un moment unic, dedicat acestui spectacol, soprana Alexandra Coman, pe care a╚Ťi putut s─â o urm─âri╚Ťi evoluâmd al─âturi de Placido Domingo sau Jose Carreras, emblematicul cor de camera Madrigal ╚Öi , nu în ultimul rând, Orchestra Na╚Ťional─â GHEORGHE ZAMFIR, sub bagheta carismaticului dirijor Florin Totan.

 

 

Maestrul GHEORGHE ZAMFIR, este autor a peste 300 de lucr─âri în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental ┼či simfonic, a vândut peste 120 de milioane de discuri în toat─â lumea, are peste 160 de albume înregistrate, ┼či peste 100 de discuri de aur ┼či de platin─â, al─âturi de nenum─ârate distinc┼úii ┼či onoruri la nivel mondial.

 

Programul concertului din 18 decembrie va cuprinde prelucr─âri folclorice române╚Öti, interpretate în mod autentic, melodii celebre din repertoriul interna╚Ťional, lucr─âri clasice ┼či crea╚Ťii proprii ale maestrului GHEORGHE ZAMFIR, dar ╚Öi inspiratele momente artistice semnate de inegalabilul Dan Puric.

 

Spectacolul se înscrie în seria de evenimente concertistice cu participarea extraordinar─â a arti╚Ötilor români, a c─âror valoare a dep─â┼čit în notorietate grani┼úele României ┼či ale c─âror cariere artistice se afl─â permanent, atât în aten┼úia speciali┼čtilor din domeniu, cât ╚Öi a publicului interna┼úional, promovând imaginea României ┼či a culturii române┼čti în lume. Sintetizat, proiectul "DESTINNA╚ÜIE ROMÂNIA" promoveaz─â brand-uri artistice române╚Öti cu palmares national si interna╚Ťional.

Prezen┼úa evenimentului în mass-media interna┼úional─â, pe paginile oficiale ┼či de social media ale marilor arti┼čti români prezen╚Ťi în spectacolul din 18 decembrie de la Sala Palatului, duce la promovarea valorilor române┼čti, a autencit─â┼úii na┼úionale ┼či implicit a României ca destina┼úie.

 

Biletele pentru concertul extraordinar de Cr─âciun "GHEORGHE ZAMFIR ╚Öi invita╚Ťii s─âi" au fost puse în vânzare ╚Öi pot fi achizi╚Ťionate  de la Sala Palatului, Cinema Patria, TNB, in magazinele Inmedio, Vodafone, Orange, Domo, Libraria Eminescu, in reteaua agentiilor EUROLINES & TUI TRAVELCENTER si online pe www.bilete.ro , www.bilet.ro , www.biletoo.ro , www.blt.ro , www.ticketstore.ro   si www.ticketnet.ro .

 

Pre╚Ťurile acestora variaz─â în func╚Ťie de categoria de loc, dup─â cum urmeaz─â:


VIP -199 Ron

Cat. I: 149 Ron

Cat.II – 99 Ron

Cat.III – 75 Ron;

Cat IV – 49 Ron.

 

 

INFORMATII GENERALE:

 

"Muzician complet, virtuoz tulbur─âtor, GHEORGHE ZAMFIR posed─â o personalitate iradiant─â. Electrizeaz─â o sal─â din câteva m─âsuri", titra publica┼úia elve┼úian─â L’impartial.

 

"Aceast─â muzic─â n-are vârst─â. Ea este via┼úa de toate zilele a unui popor ┼či natura care-l înconjoar─â", consemna Valeurs Actuelles, din Franta.

France Soire nota: "Zamfir ┼či naiul s─âu: o muzic─â ce te face s─â visezi (…) Te arunc─â într-un extaz aproape de beatitudine, lini┼čtit, f─âr─â exces, chiar f─âr─â s─â-┼úi dai seama".

 

Acestea sunt doar câteva exemple care contureaz─â universul creat prin sunet de maestrul GHEORGHE ZAMFIR în concertele sale sus╚Ťinute pentru publicul larg, dar ╚Öi pentru ╚Öefi de state ╚Öi personalit─â╚Ťi, printre care se numara împ─âr─âteasa Japoniei, pre╚Öedintele Columbiei ╚Öi Papa Ioan Paul al II-lea.

A fost primit de trei ori la Vatican, devenind primul muzician care a cântat în timpul mesei private a Papei Jean Paul al II-lea, primind medalia Vaticanului ┼či de dou─â ori diploma Universit─â┼úii Don Bosco din Roma.

 

A fost solicitat pentru înregistrarea muzicii filmului "Marele blond cu pantof negru" a produc─âtorului francez Ives Robert, "Picnic at Hanging Rock" în Australia, "Once upon a time in America" si "Karate Kid" la Hollywood, iar în 2004 interpretarea melodiei "P─âstorul Singuratic" este folosit─â de regizorul Tarantino în filmul "Kill Bill". Urmeaz─â alte lucr─âri adoptate de industria cinematografic─â: în 1975 pentru filmul "Brâncu┼či ┼či mân─âstirile din Moldova", în anul 1978 "Blestemul p─âmântului ┼či blestemul iubirii" sub regia lui Mircea Mure┼čan dup─â romanul "Ion" de Liviu Rebreanu, la care ob┼úine premiul I pentru compozi┼úie iar în 1996 înregistreaz─â muzica filmului macedonean "Lacul". Toate aceste filme au avut un imens succes mondial.

 

Dup─â 1990 revine din exil ┼či î┼či continu─â concertele ┼či turneele în Germania, Fran┼úa, Elve┼úia ┼či mai ales Turcia, unde este declarat cel mai popular compozitor ┼či artist al secolului XX.

 

Avem cu to┼úii privilegiul ┼či deosebita bucurie, ca pan─â la finele anului 2014, s─â s─ârb─âtorim 50 de ani de activitate artistic─â a maestrului GHEORGHE ZAMFIR, pe marea scen─â a lumii.

 

Eugen Sârbu este violonist de marc─â, la nivel interna┼úional, care locuie┼čte la Londra, posesorul viorii Stradivarius, datând din 1729 ┼či muzicianul care a cântat pe vioara lui Paganini, facut─â de Guarnieri del Gesu în anul 1742. Este singurul violonist român a c─ârui nume st─â al─âturi de George Enescu, în renumitul Oxford Dictionary of Music. Cariera internationala a lui Eugen Sarbu a fost lansata printr-un numar impresionant de medalii de aur la mai toate marile concursuri internationale de vioara din Europa si America de Nord, culminand cu Premiul Rockefeller pentru Muzica in Statele Unite, Premiul I la Concursul International Paganini (Genova, Italia), la numai doua luni dupa ce castigase Premiul I si Premiul Publicului la Concursul Carl Flesch din Londra. Ca rezultat, arta sa il duce pe cinci continente, aparand ca solist al marilor orchestre ale lumii.

 

Personalitate artistic─â extrem de efervescent─â a teatrului românesc, Dan Puric este distins cu numeroase premii ╚Öi onoruri pentru activitatea sa cultural─â.

Crucea Casei Regale înmânat─â de Majestatea Sa, Regele Mihai al României, 2009 / Premiul „Aristizza Romanescu" al Academiei Române pentru realiz─ârile din cinema ┼či teatru / Premiul UNITER pentru Teatru Non-verbal, 2003/ Marele Premiu la Festivalul One Man Show de la Chi┼čin─âu/ Marele Premiu UNESCO pentru Dezvoltare Cultural─â - „pentru promovarea artei scenice române┼čti în str─âin─âtate (modalit─â┼úi de exprimare scenic─â)/ Marele Premiu al Funda┼úiei „Anastasia", 2002/ Ordinul Na┼úional Steaua României în grad de Cavaler - „pentru servicii excep┼úionale în cultur─â", 2000/ Premiul UNITER acordat de Sec┼úia Român─â a Asocia┼úiei Interna┼úionale a Criticilor de Teatru pentru spectacolul „Toujours l`amour", 1999, etc.

 

Alexandra Coman este una dintre sopranele române aplaudate deja pe marile scene ale lumii, unde a cântat al─âturi de Placido Domingo sau José Carerras ┼či care a studiat cu Luciano Pavarotti. Tân─âra artist─â a reu┼čit în scurt timp s─â cucereasc─â inima publicului prin evolu┼úia sa vocal─â ┼či teatral─â, interpretând de-a lungul carierei numeroase roluri, printre care Hanna din opereta "Vaduva vesel─â" de F. Lehar, Micaela din opera "Carmen" de G. Bizet, Liu din opera "Turandot" de G. Puccini, Mimi din opera "La boheme", Susanna din opera "Nunta lui Figaro" de W.A. Mozart ┼či Zerlina din opera "Don Giovanni" de W.A. Mozart.

 

Corul Madrigal a fost fondat în 1963 de c─âtre profesorul Marin Constantin ╚Öi un grup de studen╚Ťi ai Conservatorului de Muzic─â "Ciprian Porumbescu" din Bucure╚Öti. De atunci, acesta a devenit cel mai cunoscut cor din România ╚Öi unul dintre cele mai bine cotate coruri de camer─â de pe scena interna╚Ťional─â. De la înfiin╚Ťarea sa ca ┼či cor na╚Ťional în 1968, a lansat un important num─âr de albume, a participat la un num─âr mare de filme ╚Öi a primit numeroase premii na╚Ťionale ╚Öi interna╚Ťionale.


N─âscut în Bucure╚Öti, într-o familie de muzicieni, dirijorul Florin Totan a studiat contrabasul ╚Öi a câ╚Ötigat o serie de competi╚Ťii muzicale na╚Ťionale. A absolvit Universitatea Na╚Ťional─â de Muzic─â din Bucure╚Öti ╚Öi a studiat dirijatul cu unul dintre profesorii eminen╚Ťi, Constatin Bugeanu. Cel mai important moment al carierei muzicale, declar─â domnia sa, a fost înâlnirea cu "legendarul Celibidache", studiind cu acesta cursul de Fenomenologie Muzical─â la Munchen ╚Öi Mainz. De asemenea a studiat la "Chigiana" Musical Academy din Siena/Italy, cu recunoscutul Franco Ferarra, participând la Berlin ┼či Paris la cursurile de dirijat oferite de Richard Schumacher. Este recunoscut ca unul din muzicienii români cu cea mai intens─â ╚Öi bogat─â activitate concertistic─â interna╚Ťional─â, dirijind frecvent pe mai multe continente.

afis_destinnatie_romania.jpgD.M.S.

Comentarii

citeste ultimele comentarii adaugate pe site

Alte Articole

Cele mai citite aziMaestrul GHEORGHE ZAMFIR, emblema a proiectului de anvergura "DESTINNATIE ROMANIA"