Å×TIAI ASTA? Care dintre MARILE VEDETE ale LUMII sunt de religie ORTODOXÄé musicmix.rol.ro


Adaugat: Sambata, 07 mai 2016 , ora 12:53, de Catalina


┼×TIAI ASTA? Care dintre MARILE VEDETE ale LUMII sunt de religie ORTODOX─é
Nume ca Tom Hanks, James Belushi, Bob Marley sau David Gahan sunt arhicunoscute de iubitorii de film sau fanii muzicii. Pu┼úini ┼čtiu îns─â c─â idolii lor, staruri la Hollywood sau soli┼čti ai unor trupe celebre, sunt ortodoc┼či, ne informeaza Active News.
┼×TIAI ASTA? Care dintre MARILE VEDETE ale LUMII sunt de religie ORTODOX─é
Site-ul Urbology a alc─âtuit o list─â a celebrit─â┼úilor care fie s-au n─âscut în familii ortodoxe, fie au îmbr─â┼úi┼čat aceast─â religie ulterior, în urma c─âs─âtoriei.

1. TOM HANKS
N─âscut ┼či botezat în religia catolic─â, câ┼čtig─âtorul premiului Oscar a decis s─â treac─â la ortodoxie dup─â ce a cunoscut-o pe cea de-a doua so┼úie a sa, actri┼úa Rita Wilson, de origine bulgaro-greceasc─â ┼či crescut─â în religia ortodox─â. „M-am c─âs─âtorit în aceea┼či biseric─â în care so┼úia mea a fost botezat─â. Copiii mei au fost boteza┼úi în cristelni┼úa în care a fost botezat─â ┼či so┼úia”, a declarat Hanks.
 
2. JENNIFER ANISTON
Tatăl actriţei este actorul John Anthony Aniston, născut Giannis Anastasakis la data de 24 iulie 1933, pe insula Creta. Acesta a avut o influenţă importantă asupra educaţiei religioase a fiicei sale, care este membră a Bisericii Ortodoxe din Grecia.

3. DAVID GAHAN
Solistul trupei Depeche Mode a trecut la ortodoxie dup─â ce a cunoscut-o pe grecoaica Jennifer Sklias.

4. JAMES BELUSHI
 Actorul de comedie a crescut într-o familie de albanezi, tat─âl s─âu fiind un imigrant din Qytezë, iar mama sa fiica unor imigran┼úi albanezi. Este membru al Bisericii Ortodoxe din Albania ┼či chiar a primit cet─â┼úenia albanez─â. Fratele s─âu, actorul John (Adam) Belushi, a murit la vârsta de 33 de ani.

5. EMIR KUSTURICA
N─âscut într-o familie cu r─âd─âcini musulmane, cunoscutul regizor a trecut la ortodoxism în 2005, de Sf. Gheorghe, când a fost botezat în Biserica Ortodox─â sârb─â ┼či a luat numele de Nemanja Kusturica. ,,Tat─âl meu a fost ateu ┼či s-a descris mereu ca fiind sârb. Poate am fost musulmani de 250 de ani, dar înainte am fost ortodoc┼či, iar în adâncul inimii noastre am fost mereu sârbi. Religia nu poate schimba acest fapt. Am devenit musulmani doar pentru a supravie┼úui invaziei turce”, a declarat cineastul.

6. JONATHAN JACKSON
Tân─ârul actor a crescut într-o familie de adventi┼čti, dar în 2012 a trecut la ortodoxie cu familia sa. Jackson spune c─â interesul pentru ortodoxie i-a fost stârnit de o vizit─â în România ┼či la Roma, iar în 2012, când a câ┼čtigat un premiu la gala Daytime Emmy Award, a mul┼úumit Sfintei Treimi ┼či c─âlug─ârilor de la Muntele Athos. ,,Ace┼čti oameni ┼či-au dedicat întreaga via┼ú─â rug─âciunii; ┼či nu se roag─â doar pentru ei, se roag─â pentru to┼úi ceilal┼úi. Atunci un gând mi-a trecut prin minte: cu toat─â distrugerea, haosul ┼či nebunia din lumea aceasta, dac─â rug─âciunile lor nu ar fi rostite, cum ar ar─âta lumea? Am sim┼úit c─â trebuie s─â le mul┼úumesc pentru c─â simt c─â rug─âciunile lor chiar înseamn─â mult”, a explicat ulterior actorul.

7. F.MURRAY ABRAHAM
Actorul care l-a întruchipat pe Salieri în filmul „Amadeus”, regizat de Milos Forman, s-a n─âscut ┼či a crescut într-o familie ortodox─â, bunicul s─âu fiind cânt─âre┼ú în Biserica Ortodox─â din Siria.

8. BOB MARLEY
Cel mai cunoscut interpret de muzic─â reggae ╚Öi reprezentant al mi╚Öc─ârii Rastafari, Bob Marley a fost botezat de c─âtre Arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe Etiopiene, Abuna Yesehaq, în Kingston, Jamaica, la data de 4 noiembrie 1980.

9. CHRISTIAN BALE
Potrivit mai multor surse, actorul american care a jucat în „Batman” ar fi trecut la ortodoxie în urm─â cu mai bine de 10 ani, dup─â ce a întâlnit-o pe actuala so┼úie, sârboaica Sandra Blazic.
 
10. MAX CAVALERA
Fondatorul trupelor Sepultura, Nailbomb, Soulfly ┼či Cavalera Conspiracy a fost botezat la vârsta de 9 ani la Vatican. În 2009, într-un interviu, a m─ârturisit credin┼úa în Dumnezeu, de┼či nu este un catolic devotat. Potrivit spuselor sale, Biserica Ortodox─â este ,,mai real─â”. De altfel, so┼úia lui este ortodox─â, la fel ┼či copiii, de aceea ┼či el a trecut la ortodoxie.


Catalina
  • Taguri:

Comentarii

citeste ultimele comentarii adaugate pe site

Alte Articole

Cele mai citite azi┼×TIAI ASTA? Care dintre MARILE VEDETE ale LUMII sunt de religie ORTODOX─é